לןגן

אוזני פיל

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 15/09/2016 | 00:00
אוזני פיל

תקציר המתכון: הכי קל ומתחסל

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. איזה כייף שהילדות מבקשות אוזני פיל..!! ולא צריך להכין בצק...!

  2. אוזני פיל מיני מלי מאירוב: חצי חבילה בצק עלים..את החצי בצק נחתוך באמצע שיצאו לנו 2 חתיכות בצק...ניקח צלוחית ונשים בה כוס וחצי סוכר ו 3 כפיות קינמון..או כף קקאו..מה שאוהבים...נפזר חלק מהתערובת על נייר אפיה...נניח חלק אחד של הבצק על תערובת הסוכר...ונפזר על הבצק גם מהתערובת בלי להתקמצן..נגלגל מהצד הרחב לרולדה כלפי פנים משני הכיוונים וניפגש באמצע...נהפוך את הרולדה שנוצרה ונחתוך לחתיכות בעובי חצי סנטימטר..ונניח על ניר אפיה שהפתחים כלפי מעלה...אותו דבר עם החלק השני של הבצק...אפיה על 180 מעלות..בערך חצי שעה...העוגיות מתיבשות לאחר הוצאה מהתנור ונהיות קריספי...אני אוהבת קריספי...שהוצאתי טעמתי והחזרתי לעוד כמה דקות...!..שחותכים לפעמים הצורה מתעקמת אז מתקנים ומניחים !!