לןגן

חישוקי חציל במילוי בשר טחון

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 14/09/2016 | 20:01
חישוקי חציל במילוי בשר טחון

תקציר המתכון: מנת פתיחה טעימה לחג ראש השנה - ממליצה בחום.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון לחצילים עם קריצת חישוק במרכז בעזרת צנתר: שטפתי 2 חצילים פרסתי לפרוסות וקרצתי עיגול במרכז החציל בעזרת צנתר רחב...אותה פעולה קרצתי גם לפרוסות תפוחי אדמה שיכנסו עם הבשר לחלל הריק....תערובת הבשר במילוי של: בשר טחון עם בצל , פטרוזיליה, כוסברה ואת כל שאריות התפו"א שקרצנו...תבלינים: מלח פלפל בהרט או ראס אל חנות מעט שמן ולערבב...עוטפים את העיגול של התפו"א בבשר ודוחפים" אותו פנימה לתוך החלל..אפשרי רק בשר) הכל הולך לטיגון לפני אפיה בתנור עם הרוטב) עוטפת בקמח ביצה טרופה פירורי לחם מוזהבים ומטגנת...אחרי שמטגנים הכל הולך למקפיא (כמובן לא להכין מעכשיו, יומיים שלושה לפני החג) שמוציאים..מכינים רוטב ולתנור...מנה יפה מעניינת וטעימה...הרוטב: מטגנת 3 בצלים עד להזהבה מוסיפה קופסת פטריות, כף מרק עוף, כרכום מלח פלפל מעט כמון. כוס מים, מבשלת כ 10 דק ושופכת מעל בתבנית...להכניס לתנור כשזה עטוף בנייר כסף...190 מעלות כ40 דק עד לספיגת הנוזלים בתוך הקציצות.. בהצלחה..חגית.