לןגן

סיניה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 14/09/2016 | 09:58
סיניה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת בצק הבורגול: משרים את הבורגול במים רותחים למשך שעה עד שעתיים, או כל הלילה במים רגילים. מסננים את הבורגול מוסיפים מלח, פלפל שחור וקמח מנופה מערבבים עד לקבלת בצק רך. משמנים תבנית אפיה עגולה ומשטחים את בצק הבורגול בתבנית.

  2. אופן הכנת הבשר: בסיר מחממים שמן קנולה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן. מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים מוסיפים את התבלינים מערבבים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה. מוסיפים את הבוטנים הקלויים והשקדים (אפשר להוסיף צנוברים במקום הבוטנים והשקדים כל אחד לפי טעמו) מערבבים מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים טועמים משפרים תיבול ומכבים את הגז. מקררים את הבשר. מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבשר על בצק הבורגול. ואופים במשך 35-40 דקות.

  3. אופן הכנת הטחינה: בקערה שמים טחינה, מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ומים ומערבבים עד לקבלת מרקם לא דליל מידי ולא סמיך מידי. את הטחינה שופכים על הבשר מפזרים מעל בוטנים ושקדים, מי שרוצה יכול לפזר מעל צנוברים. מכניסים לתנור ואופים בין 10-15 דקות. מוציאים ומגישים חם. טעים טעים ומיוחד מתאים גם להכין לחג הקרב ובא. בהצלחה