לןגן

עוגת גבינה ואוכמניות

מאת: לילך טייב, פורסם: 07/09/2016 | 16:59
עוגת גבינה ואוכמניות

תקציר המתכון: אוורירית וחגיגית

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבסיס

לעוגה

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבסיס: מערבבים יחד את כל המרכיבים עד להיווצרות תערובת פירורים. כסו את התבנית (תבנית בקוטר 22 או 25 ס"מ או תבנית חד-פעמית), אפו בחום בינוני,175 מעלות, במשך 10 דקות. הוציאו מהתנור וקררו מעט.

  2. הכנת העוגה: הקציפו את החלבונים, הוסיפו את 1/2 כוס הסוכר, המשיכו להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.

  3. ערבבו יחד את שאר המרכיבים, קפלו את החלבונים המוקצפים אל התערובת. שפכו את הכל על הבסיס שהכנתם קודם ואפו ב-180 מעלות, במשך 50 דקות, עד שהחלק העליון יזהיב מעט. כשהעוגה תהיה אפוייה, ייסדק מעט החלק העליון, אין לאפות יתר על המידה.

  4. הכנת הציפוי: הניחו לעוגה להתקרר לגמרי, ואז מירחו על העוגה מלית אוכמניות.

  5. את השמנת המתוקה מקציפים יחד עם הסוכר לקצפת יציבה ומורחים על העוגה בצורה אחידה.

  6. כעת העוגה מוכנה להגשה:)