לןגן

לחמניות כל טוב!!

מאת: לילך טייב, פורסם: 06/09/2016 | 20:28
לחמניות כל טוב!!

תקציר המתכון: מטריפות בטעם, מעלפות בריח, לחמניות שישגעו לכם את כל החושים...

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים במרכז הקמח גומה, מוסיפים את השמרים וסוגרים חזרה עם הקמח.

  2. בצד אחד של הקערה מוסיפים את המלח, בצד שני את הסוכר, מוסיפים כעת את הנוזלים: מים,שמן וביצה.

  3. מוסיפים את שאר המרכיבים והתוספות שבחרתם ומתחילים ללוש. לשים היטב, עד לקבלת בצק רך, יכול ליהיות גם קצת דביק, אבל זה בסדר.

  4. מניחים בצד לתפוח במשך כחצי שעה.

  5. מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגרוף ומניחים על המשטח המקומח. מגלגלים לכדור על הקמח ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים רווחים בין לחמנייה ללחמנייה, הלחמניות מכפילות את ניפחן בזמן האפייה.

  6. מניחים בצד למשך 15 דקות, לתפיחה קלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כחצי שעה.

  7. תהנו וספרו לי איך יצא. אשמח אם תספרו לי גם על איזה רעיונות ותוספות בחרתם והוספתם למתכון שלכם. בהצלחה!!!