תקציר המתכון: עוגיות מעלפות ביופיין והטעם מטרףףףף מתכון מקורי של rahab sahten כל כך חגיגי שכל חג יקבל בשמחה #ראו מתכון גם לפרווה
קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
להכין את הסירופ בסיר בינוני להביא לרתיחה לאחר רבע שעה להרתיח שוב ולהניח בצד
לערבב את כל המרכים של הבצק למרקם חלק תענוג
לקרוץ כדורים קטנים בגודל של אגוז המלך לשטח לאורך המסרק 5-6 סמ לפזר באמצע חצי כפית מהמלית ולסגור להדק היטב לצורת עלה להדק את הקצוות היטב ולהניח על תבנית עם נייר אפיה
לאחר שהנחתן את כל העוגיות על תבנית במרחק קטן אחד מהשני להבריש עם החלמון ובאמצע להכניס שקד שלם עם הקליפה
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפות ל20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב שחום
בעזרת כף למזוג מעל העוגיות החמות את הסירופ לקשט את הקצה בפיסטוק גרוס דק
יצאו לכן 30 עוגיות
אם רוצים להמיר לפרווה להחלים את החמאה למחמאה או שמן קוקוס שהכנסתן למקפיא לשעה שעתיים למרקם חמאתי ויוגורט להחליף לאותה כמות של חלב או קרם קוקוס או מלבין לקפה פרווה
להכנת עוגיות במילוי נוטלה או לוטוס פשוט מאוד למרוח שכבה דקה וארוכה בעזרת סכין מריחה לפזר מעל מעט שקדים גרוסים ולסגור את העוגיה באותו אופן כמו המקור