תקציר המתכון: מה עושים עם חלבונים מיותרים? לא זורקים!! מכינים "נשיקות" ביתיות פריכות וטעימות.....יאמי
קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
• מחממים תנור ל-80 מעלות.
• בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה. • ברגע שמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
• מוסיפים את הווניל וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב מאוד ומבריק.
מוסיפים אבקת סוכר ובתנועת קיפול ידנית עד שמתמזג לקצף. • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
• אופים את הנשיקות שלוש שעות עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה . • מצננים ושומרים בקופסא אטומה.
הערה: אם רוצים נשיקות צבעוניות מוסיפים 2-3 טיפות צבע מאכל שאתן אוהבות.