לןגן

פלאפאל

מאת: ללי עאמר, פורסם: 26/08/2016 | 07:21
פלאפאל

תקציר המתכון: אוכל ישראלי אסלי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להשרות חומוס ללילה שלם לשטוף מהמים לקלף בצל ושום להעביר למעבד מזון ולטחון ביחד עם גרגירי החומוס שהשרנו ולהוסיף את הכוסברה והפשרוזיליה והתבלינים צלח פלפל שחור פלפל שאטה חריף ששטפנו במים כמון והסוד לטחון כ10 דקות לטחינה דקה מאד עד ליצירת עיסה אחידה חשוב לציין להוסיף כחצי כוס מיי ברז תוך כדי טחינה כדי להקל על הטחינה ליצירת עיסה חלקה לא להגזים עם המיים לאחר מכן לחמם שמן לטמפרטורה של120 מעלות זאת אומרת שמן לא חם אש ולא קר אם השמן יהיה חם מדי הכדורים ישרפו מבחוץ ולא יתבשלו מבפנים אפשר לעשות טסט על כדור אחד ולבדוק את דרגת החום של השמן למי שלא בטוח כדורי פאלאפל אפשר לעשות במכשיר המיוחד ולמי שאיין ניתן להרטיב את הידיים וליצור כדורים קטנים ולשים בשמן עמוק להעביר למסננת לנזילת עודפי שמן ובתאבון