לןגן

מאפה תפוחים בצורת פרח

מאת: צביה גנח, פורסם: 06/05/2015 | 23:35
מאפה תפוחים בצורת פרח

תקציר המתכון: מאפה תפוחים בצורת פרח.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תפוחים

אופן הכנה

  1. לחצות תפוחי עץ לשני חלקים (אני קניתי תפוחים אדומים) להוציא את הליבה ולחתוך את התפוח לפרוסות דקות ככל שניתן .לשים בקערה לסחוט לימון אחד ולשפוך על התפוחים את מיץ הלימון לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למיקרוגל למשך 5 דקות. לסנן מהנוזלים ולתת לתפוחים להיתקרר.בקערה לערבב ריבת תות או כל ריבה אחרת עם 3 כפות מים ולהכניס למיקרוגל ל 30 שניות.לפתוח עלה של בצק פילו או בצק עלים(אני הכנתי עם בצק פילו)לחלק את העלה לרצועות רחבות לשמן את העלה בתרסיס שמן למרוח ריבה ולסדר את התפוחים בצורת קשת לאורך החתך . לקפל את הבצק על חצי מהתפוחים ולגלגל כמו רול מצד שמאל לימין או ההיפך. לשמן תבנית שקעים ולהכניס את הפרח לתבנית משומנת. לאפות בחום 180 מעלות 45 דקות. כשמתקרר לבזוק מעל סוכר דק.