לןגן

קובה סלק

מאת: ויקי בן טובים, פורסם: 19/08/2016 | 18:28
קובה סלק

תקציר המתכון: תבשיל מרהיב ביופיו ומענג בטעמו.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לסולת

מרכיבים למלית בשר

מרכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. לקובה סולת:

  2. בקערה יש לשים את כל המרכיבים של הסולת, שמן, מלח ומים עד שהסולת גמישה וניתן לעשות כדורים.

  3. למלית בשר:

  4. יש לטגן את הבצל עד להזהבה , להוסיף את הבשר והתבלינים עד שיתבשל.

  5. לסיר רוטב:

  6. יש לשים בסיר רחב ועמוק את הסלק, למלא במים ולתת להתבשל עד שהסלק יתרכך.

  7. כשהרוטב רתח יש להוסיף את התבלינים, הלימון והנענע.

  8. יש להכין את הכדורי קובה שכבה נדיבה לשים על כף היד וליצור גומה שלתוכה נכניס את המלית בשר. לאחר מכן נסגור את הקובה ונגלגל עד שהפתח יסגר. ולהכניס לסיר עם הרוטב.

  9. כשהסיר רותח עם כל הקובות להנמיך את האש ולכבות אחרי כ 45 דק.