קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
משרים את האורז במים רותחים מכוסה למשך חצי שעה. בסיר רחב שמים שמן מחממים ומטגנים את חלקי העוף עד שיזהיבו. מוציאים לצלחת, מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד כדקה. מחזירים את העוף לסיר. מתבלים את העוף בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. לאחר חצי שעה פותחים את המכסה ומפזרים מעל את השקדים (אפשר להוסיף חמוציות, צימוקים שזיפים וכו') ואת החומוס המבושל. מסננים את האורז ומפזרים אותו מעל התבשיל. מתבלים מעט ומכסים את הכל במרק עוף עד מעל גובה האורז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים עד שהמים נספגים באורז והאורז מתחיל להיגלות באמצע. בעזרת כף מזיזים את האורז מהצדדים לכיוון המרכז ועושים חורים באורז שישמשו כארובות שבעזרתם האורז יתבשל גם למעלה. פורסים על הסיר מגבת מטבח וסוגרים מעליה את מכסה הסיר. מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ-50 דקות. מכבים את האש ומשאירים סגור בערך 15 דקות. הופכים לצלחת הגשה ומגישים חם. ארוחה מלאה בתבשיל אחד דורש קצת עבודה אבל שווה את המאמץ.