לןגן

בקלאווה

מאת: מלכה זיידנר, פורסם: 17/08/2016 | 10:31

תקציר המתכון: בסד משהו מתוק לחגים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רוטב

אופן הכנה

  1. בסד לחמם תנור מראש ל 180 מעלות לשמן תבנית גדולה של התנור לטחון את השקדים האגוזים הפיסטוק והבוטנים להוסיף את הסוכר ותבלינים וגרד הלימון לערבב היטב להוסיף את החלבון והמים ולערבב לחלק את הבצק ל-3 לרדד בגודל התבנית לחורר עם מזלג להניח חלק אחד בתבנית לפזר מחצית המילוי להניח עוד חלק לפזר את המחצית השנייה של המילוי לשים את החלק השלישי של הבצק להרטיב סכין חדה מאוד לסמן מעויינים להכניס לתנור עד ל הזהב גם מלמטה

  2. לשים בסיר את המים הסוכר ו מיץ הלימון לערבב ולהמיס את הסוכר לבשל להביא לרתיחה כשהמאפה מוכן לשפוך את הרוטב על העוגה כשהיא חמה