לןגן

צ'ורוס "סופגניות ספרדיות"

מאת: Anya Mazon, פורסם: 06/05/2015 | 14:04
צ'ורוס "סופגניות ספרדיות"

תקציר המתכון: מתכון פרווה, טעים, קל ומהיר :)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 21, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר קטן על אש גבוהה את המים, הסוכר, המלח והמחמאה עד שהמחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר, מעבירים לקערה את הבצק.

  2. מערבבים בעזרת מיקסר כ-10 שניות על מנת שבלילת הבצק תצטנן קצת ומוסיפים את הביצה, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה-הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי.

  3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.

  4. מחממים שמן בסיר טיגון וכשהשמן חם מזלפים פסים של בצק לתוך השמן באורך 7-10 ס''מ ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים , מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה ומעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מייד.

  5. רצוי לאכול במקום, ניתן להגיש עם סירופ שוקולד/מייפל, ריבה וכ'ו.. וניתן לתבל באבקת קינמון וסוכר, בהצלחה ובתאבון :)