לןגן

לחם/לחמניות לפסח

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 10/08/2016 | 19:50
לחם/לחמניות לפסח

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לפני האפייה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות

  2. מכניסים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים את הסוכר

  3. מתחילים בערבול איטי ותוך כדי מוסיפים חמאה רכה (או מחמאה לגרסת הפרווה), ביצים וחלב (או מים)

  4. ממשיכים בערבול איטי עד להתאחדות החומרים

  5. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה כ- 4-6 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש

  6. בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה

  7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה

  8. יוצרים מהבצק כדורים בינוניים (בגודל כדורי פינג פונג)

  9. מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן (ניתן להשתמש בתבנית 12 שקעים משומנת)

  10. מכסים ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה

  11. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום עליהן

  12. אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות מלמעלה ומלמטה