לןגן

עוגת סולת

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 10/08/2016 | 19:11
עוגת סולת

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסירופ

אופן הכנה

  1. מחממים במחבת חבילה תמרים עם חצי כפית קינמון, עוטפים בניילון ושמים במקרר למנוחה

  2. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר, המים והלימון ומבשלים על גז קטן למשך חצי שעה בערך

  3. בקערה מערבבים 4 כוסות סולת, קורט מלח וכוס שמן חם, מערבבים יחד עם כף עץ עד שכל הסולת תתערבב טוב עם השמן, מכסים ושעה מנוחה

  4. לאחר שעה מוסיפים בערך כוס מים (חצי קר חצי חם) ומערבבים עד לבצק נוח (אם חסר מעט מים אפשר להוסיף מעט)

  5. מחלקים את הבצק ל-2, פותחים עם היד ובעזרת מערוך לדקק את הסולת

  6. מוציאים את התמרים ולדקק על נייר אפייה ולהפוך על הסולת

  7. לוקחים את החצי השני של הסולת ולדקק על נייר אפייה ולהפוך על התמרים

  8. העזרת מערוך לדקק את העוגה בזהירות שלא תיקרע

  9. לחתוך לגודל הרצוי ומטגנים על מחבת רחב ונקי בלי שמן

  10. לאחר הטיגון שופכים את הסירופ על העוגה