לןגן

מאפה ממולא

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 03/08/2016 | 17:37
מאפה ממולא

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

תערובת גבינות

לפני האפייה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים היטב עם כף עץ את חומרי הבצק עד שנפרד מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למספר שעות עד שהתקשה

  2. מכינים את המילוי: קוצצים בסלייסר פטרוזיליה, פטריות שיני שום, 3 ביצים קשות וחצילים מטוגנים, מרתיחים 2 תפוחי אדמה ומרסקים לפירה ומוסיפים לתערובת, מוסיפים חריף (כל סוג שאוהבים) ומערבבים היטב

  3. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב

  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים דק

  5. מניחים חצי מהבצק המרודד על סיר שטוח ורחב או תבנית, מכניסים את המלית ויוצרים גומות

  6. סוגרים עם החלק השני של הבצק, מורחים ביצה טרופה ושומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 40 דקות או עד שמשחים מעט