לןגן

פאי לימון

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 03/08/2016 | 16:24
פאי לימון

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקלתית

למלית

למרנג

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: מכינים את הבצק עם וו גיטרה ומכניסים למקרר לכשעה מנוחה

  2. מסדרים על תבנית פאי משומנת ושמים במקרר

  3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות

  4. מכינים את המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה (אפשר לוותר על הרתיחה) את חומרי המלית חוץ מהחלמונים

  5. לאחר הרתיחה, מורידים מהגז, מוסיפים את החלמונים ומערבבים מהר בכדי שלא יוצרו גושים

  6. שופכים את המלית על הקלתית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה בערך

  7. מכינים את המרנג: בבן-מארו שמים את החלבונים עם הסוכר למשך 7 דקות ומערבבים מהר, לאחר מכן מקציפים כ-10 דקות ומעבירים לשקית זילוף, מזלפים על העוגה ולעבור עם ברנר