לןגן

קובה פתתה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 31/07/2016 | 20:46
קובה פתתה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך.

  2. בסיר רחב שמים את הבשר הטחון והשמן ומטגנים, מוסיפים את הבצל הקצוץ מערבבים וממשיכים לטגן, מוסיפים את יתר התבלינים והצימוקים ומערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהבשר מוכן.

  3. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה, מוסיפים את פירורי הלחם והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק נוח לעיבוד.

  4. אופן הכנת הקובות: מרטיבים מעט את הידיים לוקחים חופן של פירה בגודל של כדור פינג פונג מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בפירה ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור עגול ומשטחים מעט מניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות.

  5. בצלחת שמים קמח מצה ובקערה שטוחה שמים ביצה טרופה מחממים שמן במחבת טובלים את הקובות קודם בביצה הטרופה ולאחר מכן טובלים בפירורי לחם ומטגנים את הקובות משני הצדדים עד להזהבה. חשוב לא לשים יותר מדי קובות בשמן, כדי שהחום שלו ישאר גבוה. אם תוסיפו יותר מדי החום ירד, זמן הטיגון יתארך והתוצאה תהיה שמנונית מדי מוציאים את הקובות ושמים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. הקובות יוצאות טעימות מאד כדאי לנסות בהצלחה.