לןגן

קובה צהובה עם חומוס

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 30/07/2016 | 22:22
קובה צהובה עם חומוס

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לבצק הבורגול:

רכיבים למרק החומוס:

רכיבים לבשר הטחון:

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבורגול: בקערה שמים את הבורגול מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים מים עד לכיסוי הבורגול ומשרים עד שהמים נספגים. מוסיפים את הסולת לבורגול מערבבים ומוסיפים מידי פעם מים עד לקבלת בצק רך ואחיד. לשים את הבצק היטב כמה דקות.

  2. אופן הכנת מילוי הבשר: לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה להוסיף את הבשר הטחון ולערבב עם הבצל, להוסיף תבלינים לערבב להוסיף את הפטרוזיליה ולבשל על אש בינונית במשך כחצי שעה.

  3. אופן הכנת הקובה: משמנים את כפות הידיים צובטים מהבצק גושים בגודל של כדור פינג פונג. בידיים רטובות מכדררים את כל הגושים האלה לכדורים קטנים, מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה ככל האפשר עם דפנות הכי דקות שאפשר. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בבצק ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור פחוס ומניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות.

  4. אופן הכנת המרק: בסיר רחב שמים שמן ובצל קצוץ ומטגנים קלות, מוסיפים את התבלינים מערבבים וממשיכים לאדות תוך כדי בחישה כמה דקות, מוסיפים את החומוס מערבבים מוסיפים את המים מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח מערבבים. מבשלים בערך 20 דקות לפני הוספת הקובות. מוסיפים את הקובות מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך חצי שעה. (מוסיפים כל פעם כמה קובות מוציאים ומוסיפים את יתר הקובות). הכי טעים שיש