לןגן

בייגלה אמריקאי פראצל

מאת: מלכה זיידנר, פורסם: 29/07/2016 | 10:40
בייגלה אמריקאי פראצל

תקציר המתכון: בסד לפני שנים פורסם מתכון באחד העיתונים ניסיתי ומאז כדאי לנסות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסד

  2. להכניס לקערת המיקסר את הקמח סוכר ומים ולערבב

  3. בקערה אחרת מערבבים את המים והשמרים עד שהשמרים יימסו

  4. כשהשמרים נמסים מעבירים לקערת המיקסר מערבבים מוסיפים את השמן ללוש עם וו לישה 10 דקות

  5. אם הבצק רך מידי

  6. להוסיף מעט קמח ואם הוא יבש מדי להוסיף מעט מים

  7. הבצק צריך להיות נעים למגע

  8. לכסות את הקערה בניילון נצמד ומגבר ולהניח בצד עד שיפתח 30 דקות או עד שיכפול את הנפח

  9. לאחר שתפח ללוש שוב את הבצק לחלק ל 10 כדורים מכל כדור יוצרים נחש וסוגרים לעיגול כך של יפתח מתפתחים עוד 10 דקות

  10. בסיר רחב ועמוק מרתיחים מים עם כפית מלח וכשהמים רתחו מוסיפים את הבייגלה מבשלים 2 דקות הופכים ומבשלים עוד 2 דקות

  11. מכניסים כל פעם 2 לסיר

  12. מרפדים תבנית בנייר אפייה שמים את הבייגלה מחכים עד שיתקרר טורפים ביצה עם מים ומורחים מפזרים שומשום או קצח או מלח גס או זעתר

  13. להכניס לתנור שחומם מראש 250 מעלות מצב גריל לשים את התבנית באמצע התנור

  14. עד שמזהיב הופכים לצד השני ושוב מורחים ביצה ועלייה זעתר או פרג או קצח ומלח גס עד שמזהיב בערך 10 דקות מכל צד

  15. בתיאבון

  16. צריך מידי פעם להסתכל שלא ישרף