בצל ממולא בטעם מתקתק
מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 27/07/2016 | 19:05
תקציר המתכון:
בצל עם בשר הודו ושזיפים יבשים מעדן
הערה שימי לב זמן הבישול להערכתי מ-1/4 שעה לחצי שעה.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
בצל ממולא בטעמים מתקתקים
-
1/2 כף פפריקה חריפה
-
3/4 כוס שזיפים יבשים קצוצים
-
1 תפוח אדמה מגורר דק
-
1 כוס אורז
-
1 בצל קצוץ דק
-
1/2 כוס סודה לשתיה זה הסוד לאווריריות
-
1/2 קילו בשר הודו אדום קצוץ
-
10 שיני שום קצוץ. מלח לפי טעם
-
1/4 כוס שמיר קצוץ. להוסיף 1/2 חבילה עלי נענע
-
1/3 כוס פיטרוזיליה
-
1/4 כפית מלח
-
2 כפות דבש
-
1/4 כפית פלפל אנגלי
הרוטב / הסלסה
-
1 בצל קצוץ
-
2 כפות רסק עגבניות/כוס עגבניות טריות טחונות במעבד מזון
-
2 עלי דפנה
-
4/5 שיני שום קצוץ
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית דבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/4 /1/2 כפית כמון
אופן הכנה
-
מזהיבים בצל ומוסיפים לחומרי המלית.
-
מכניסים למקרר לספיגת טעמים 1/4 שעה
-
מכניסים את הבצלים לסיר מים רותחים 5 דקות.
-
מקלפים עלה עלה
-
ממלאים ומניחים בצד
-
הרוטב / הסלסה
-
מזהיבים בצל מוסיפים רסק עבניות. פלפלת חריפה ומתוקה. שום קצוץ והדבש. וכוס מים
-
מבשלים 1/2 שעה. מוסיפים עלי דפנה וכמון
-
מסדרים יפה את הבצלים בסיר. מוסיפים מים.
-
מבשלים 1/2 שעה. ואחר שולחים לתנור להמשך בישול מעדן
-
ממני גוליאנה