לןגן

עוגת שמרים מעלפפת!

מאת: שני בוסי, פורסם: 27/07/2016 | 09:30
עוגת שמרים מעלפפת!

תקציר המתכון: עוגת שמרים מבצק עם חמאה קטיפתי וריחני! מומלץ בחום!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הרכיבים לבצק

מלית קינמון וחמאה

מלית קקאו-חמאה

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מתחילים בטריפה של השמרים מים חלב וסוכר בקערה קטנה עד יצירת תערובת אחידה (אין צורך להתפיח)

  2. במיקסר עם וו גיטרה (כן!) מניחים את הקמח הביצים (גרידת הלימון למי שאוהבת) ובלילת השמרים ומערבלים כשש דק במהירות בינונית

  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומעבדים עוד חמש- שש דקות עד יצירת בצק אחיד גמיש ונוח (ככל שנלוש יותר הבצק יהיה טוב יותר)

  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד ארבע דקות (ניתן ללוש עם וו לישה בשלב זה) עד שמקבלים כדור בצק שנאסף משולי הקערה

  5. יוצרים כדור יפה ומעבירים לקערה נקייה ומקומחת קלות מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה או עד הכפלת נפח

  6. מכינים את המליות- מערבבים את כל החומרים בקערה עד קבלת ממרח, מלית הקקאו יכולה להיות קצת קשה למריחה ולכן כדי לחמם אותה מעט ולמרוח. מוציאים את הבצק בעדינות מהקערה מחלקים לחלקים של 400 ג (ממה שנותר מכינים שנייקים או מה שבא לכן) מרדדים כל חלק למלבן דק ממלאים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע מסלסלים את שתי הרולדות אחת בשנייה ויוצרים בורג, ניתן את הבורג לחבר לטבעת ולקבל צורה דמויית כתר

  7. מתפיחים ל40 דק נוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20-30 דק עד שהרולדה זהובה ויפה

  8. סירופ סוכר: להניח סוכר ומים בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כך עוד 2-3 דקות, מכבים את האש. אם הסירופ קר נזגג אותו על העוגה החמה ולחילופין אם הסירופ חם העוגה צריכה להיות בטמ׳ החדר או קרה, רצוי להניח רשת תנור מעל הכיור ולהניח את העוגה מעליה ואז לזגג את הסירופ כך עובדים נקי ולא מרטיבים את העוגה בתחתית יותר מדי

  9. העוגות יוצאות ככ טעימות! יש לשמור אותן במקרר אבל להגיש חם 😉 מלית הקקאו - אם תטעמו אותה לפני האפייה היא תהיה קצת מרירה אבל אל דאגה במהלך האפייה הסוכר מתקרמל, ממתיק את הכל והופך את זה למלית פשוט מדהימה!