תקציר המתכון: פשטידת אטריות מתוקה פשוט משגעת. טעימה וקלה להכנה :)
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לבשל אטריות לפי הוראות יצרן, ולהניח בצד עד שיצטננו.
לחתוך את האננס המשומר לקוביות בינוניות, את חצאי האפרסקים לחתוך לרצועות עבות ולשים בקערה גדולה יחד עם 30 דובדבנים מסוכרים, 150 גרם צימוקים (רצוי צימוקים לבנים), 6 ביצים, 1.5 כוסות סוכר, 2 כפות תמצית וניל, 3 כפות שמן והאטריות המצוננות. לערבב היטב את התערובת, לכסות בנייר כסף ולהכניס לאמצע התנור על חום של 190 מעלות למשך 45 דקות.
לאחר 45 דקות להוריד את הנייר כסף ולאפות עוד 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. להוציא, לפרוס ולהגיש חם .
הכמויות מתאימות למגש אלומיניום בינוני – גודל 18*22 ס"מ. מומלץ להשאיר את הלוקשן קוגל למשך הלילה על הפלטת שבת ולהגיש לצד הצ'ולנט.