לןגן

עוגת בלינצ'ס בקרם גבינה וגנאש שוקולד

מאת: לילך טייב, פורסם: 24/07/2016 | 00:35
עוגת בלינצ'ס בקרם גבינה וגנאש שוקולד

תקציר המתכון: בדיוק מה שילדים אוהבים! הילדים התאהבו בה, ואמרו אמא את אלופה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבלינצ'סים

לציפוי גנאש שוקולד

אופן הכנה

  1. הכנת הבלינצ'סים: בתוך קערה בינונית שמים את כל מרכיבי הבלינצ'ס ובעזרת מקצף ידני מערבבים הכל היטב לבלילה אחידה.

  2. משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ומחממים מעט, יוצקים לתוכה כחצי כף מצקת מהבלילה, מטלטלים את המחבת לכל כיווניה כך שהבלילה תכסה את התחתית של המחבת, מטגנים כדקה, הופכים ומטגנים דקה נוספת. באותו אופן מכינים את שאר הבלינצ'סים.

  3. הכנת קרם הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה, תמצית ווניל ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצפת יציבה. מניחים בצד.

  4. בקערה ניפרדת מערבבים גבינה עם שארית הסוכר עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעדינות בתנועות של קיפול.

  5. הרכבת העוגה: מניחים עלה בלינצ'ס בצלחת הגשה ומורחים מעליו כ-3 כפות גדושות מתערובת קרם הגבינה, מכסים בעלה נוסף ושוב יוצקים כ-3 כפות מקרם הגבינה וחוזר חלילה. כך ממשיכים עד תום העלים.

  6. הכנת הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת המתוקה בכלי מתאים וממיסים, מערבבים עד שנוצר קרם אחיד ומבריק. יוצקים על גבי עוגת הבלינצ'ס, ומצפים יפה גם את הדפנות מסביב לעוגה באופן שווה ואחיד.

  7. מקשטים בתותים או פירות יער. מכניסים למקרר למשך שעתיים. ומגישים קר.

  8. באהבה תמיד, שלכם לילך:)