לןגן

טירמיסו

מאת: לילך טייב, פורסם: 24/07/2016 | 00:05
טירמיסו

תקציר המתכון: גם יפה, גם טעימה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ממיסים קפה וסוכר במים ובליקר לקבלת רוטב קפה.

  2. מקציפים גבינה, שמנת מתוקה, פודינג וניל, אבקת סוכר וכ-4 כפות מרוטב הקפה לקבלת קרם אוורירי.

  3. טובלים את הביסקוטים ברוטב הקפה ומסדרים במגש עגול (בינוני) שמסביבו רינג עגול (ראו תמונות שלבים מצורפות).

  4. מורחים 1/3 מקרם הגבינה על הביסקוטים באופן שווה אחיד. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוטים ספוגים ברוטב הקפה.

  5. מעבירים 1/3 נוסף מקרם הגבינה לשקית זילוף עם צנתר בעל פיה בצורת כוכב בגודל בינוני ומזליפים עיגולים (עם חור באמצע, כמו צורת בייגל) מעל שכבת הביסקוטים השניה, ראו תמונה מצורפת בתמונות השלבים.

  6. מפזרים אבקת קקאו מעל באופן אחיד ושווה.

  7. את ה-1/3 הנותר של קרם הגבינה שמים גם בתוך שקית הזילוף עם אותו הצנתר ומזליפים כוכבים בתוך החורים של עיגולי "הבייגל" שהזלפנו קודם לכן, ראו בתמונה.

  8. לוקחים ביסקוטים שלמים וחוצים אותם ל-2, מסדרים יפה סביב העוגה ומהדקים היטב. ניתן לקשור סרט סביב העוגה כמו בתמונה, גם בשביל היופי אך גם עוזר מאוד בהתחלה לביסקוטים שמסביב לעוגה להתהדק היטב ולא ליפול.

  9. תהנו, העוגה הזו טעימה בצורה מטורפת, באהבה רבה מלילך:)