לןגן

עוגת גבינה ושוקולד לבן בזיגוג מנגו

מאת: Marina Goldenberg, פורסם: 16/07/2016 | 11:54
עוגת גבינה ושוקולד לבן בזיגוג מנגו

תקציר המתכון: עוגת גבינה טעימה בטירוף עם טעמי שוקולד לבן וניחוח משגע של מנגו

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את העוגיות, ממיסים חמאה מוסיפים 3 כפות סוכר מערבבים טוב משטחים על התבנית ולמקפיא

  2. הכנת המוס

  3. מרתיחים 250 מל' שמנת מתוקה ומוסיפים 150 גרם שוקולד לבן קצוץ ומערבבים לתערובת חלקה

  4. ממיסים את הג'לטין ב2 כפות מים קרים ומשאירים בערך ל 10 דקות על השיש עד לספיגה של הנוזלים, מחממים במיקרו 10-15 שניות מערבבים שלא ייהיו גושים

  5. מערבבים ביחד את הגבינה הלבנה עם השוקולד המומס לערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת אחידה,מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 2 כפות פודינג וכוס חלב לקצפת יציבה ומקפלים את תערובת הגבינה לתוך הקצפת, שופכים את הכל על העוגיות ושוב למקפיא לפחות 3 שעות עד להתייצבות מוחלטת, לבדוק אם אם לא ייציב מספיק לקרר עוד

  6. מכינים את הזיגוג:

  7. אני השתמשתי במנגו רגיל, טוחנים את הפרי למחית חלקה, שמים בסיר מים סוכר ואת המחית מנגו למביאים לרתיחה, בינתיים שמים את הג'לטין בקערה ומוסיפים 2 כפות מים משאירים על השיש לספיגת הנוזלים, מחממים במיקרו ומערבבים היטב שלא יהיו גושים, קוצצים את השוקולד הלבן דק דק, לאחר שהתערובת בסיר רתחה כמעט מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים טוב טוב שהכל יימס, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב.

  8. מקררים לפחות שעה את הזיגוג ואז מעבירים במסננת צפופה מאוד פעם אפילו פעמיים שכל שאריות הפרי לא יהיו בתערובת.

  9. מוציאים את העוגה מהמקפיא מחלצים מהתבנית ושמים על גובה( אני השתמשתי בצנצנת ומתחת מגש חד פעמי גדול) מתחילים לאט לאט לשפוך את הזיגוג על העוגה, חשוב לוודא שהזיגוג לא חם מדיי אחרת העוגה תתפרק! אם נשאר מהזיגוג אפשר להמתין כשעה ולשים עוד שכבה מהזיגוג לשכבה יותר אחידה.

  10. בתאבון