לןגן

עוף בטג'ין עם פירות יבשים

מאת: ורד דרור, פורסם: 16/07/2016 | 09:56
עוף בטג'ין עם פירות יבשים

תקציר המתכון: בשלתי בישול ארוך בחום בינוני-נמוך והעוף יצא רך וספוג היטב בכל הטעמים. והריח בבית ...משגע...

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לעוף

רכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. משמנת בעזרת מברשת עם מעט שמן זית את תבנית הטאג'ין

  2. פורסת את תפוחי האדמה והבטטה ומסדרת על הקרקעית. מניחה את הכרעיים מפזרת מסביבת את הפירות היבשים והשום. פורסת את הבצל לעיגולים ומפזרת מעל הכל.

  3. מערבבת את רכיבי הרוטב ושופכת מעל

  4. מכסה עם מכסה הטאג'ין. מניחה את הטאג'ין על הרשת בשלב הנמוך ביותר (בכדי שיכנס לתנור)אופה בחום בינוני-נמוך כ160-170 מעלות כשעתיים-שלש, בודקת באמצע שהעוף אינו נשרף והופכת אותו במידת הצורך. העוף מגיר הרבה נוזלים כך שאינו אמור להתייבש.

  5. העוף יוצא רך וספוג בטעמים נהדרים. להגיש עם אורז לבן.