פסטה פיצה - פסטה עם גבינות ותוספות שאוהבים מנה משגעת לכל המשפחה. בקלי-קלות
מאת: ליהי קרויץ, פורסם: 14/07/2016 | 14:24
תקציר המתכון:
פסטה פיצה חגיגה שלמה לכל המשפחה פסטה עם גבינות רוטב עגבניות זיתים וכל תוספות שרוצים, הגישו עם סלט ירקות ואתם מסודרים.
קטגוריה: פסטה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
לפיזור לפני האפיה
-
100 גרם גבינה צהובה חתיכות או מגורדת
-
1/2 כוס טבעות זיתים
-
1/2 כוס. עגבניות שרי חתוכות לחצי או עגבניות רגילות קטנות
-
2 כפיות שמן זית
-
1/2 כפית אורגנו
-
לפסטה- 350 גרם-פסטה לבשל אותה לפי הוראות היצרן כ-7 דקות ולסנן ולשתוף במים קרים,
למאפה פיצה שטוחה- מבשלים 350 גרם פסטה ספגטי ארוכים,- מהמאפה השטוח יוצא 2 מגשים-(ניתן לחלק את הכמות של הספגטי לחצי ולהכין מגש אחד)
-
1 כפית שטוחה מלח
-
1/2 כוס. טבעות זיתים או חרוזית
-
1.5 קופסאות (250 גרם קופסה) גבינה לבנה 100%
-
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
-
50 גרם גבינה צהובה חתיכות או מפוררת
-
350 גרם פסטה פנה מבושלת לפי הוראות היצרן
-
2 ביצים ,- קורט פלפל שחור
-
2 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות
-
3/4 קופסה שימורי עגבניות חתוכות דק-או רוטב פיצה מוכן
-
1 כף שמן זית
-
1/4 כף מלח
-
קורט פלפל שחור
-
1/2 כפית סוכר
-
1 כפית אורגנו יבש או טימין טרי
אופן הכנה
-
אופן ההכנה-
-
לשמן תבנית 25X30 ס"מ
-
לערבב את הפסטה עם כל המרכיבים ,
-
לשפוך לתבנית וליישר
-
לרוטב- לערבב את כל המרכיבים לשפוך על הפסטה ולמרוח עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
-
מפזרים מעל הפסטה-גבינה צהובה מגורדת. אורגנו, זיתים, עגבניות שרי ומזלפים את שמן הזית.
-
אפיה- בתנור שחומם לחום בינוני 170 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה זהוב ויפה.
-
להגיש עם סלט ירקות.
-
ולהנות.
-
לפיצה עגולה ושטוחה בישלתי איטריות ספגטי הארוכות חילקתי את העיסה ל-2 תבניות עגולות בקוטר 26 ס"מ או להכין חצי כמות. ליישר למרוח רוטב עגבניות לפזר גבינה צהובה ותוספות שאוהבים ולאפות.