לןגן

עוגת גבינה פירורים משגעת משחק ילדים בקלי-קלות

מאת: ליהי קרויץ, פורסם: 13/07/2016 | 01:59
עוגת גבינה פירורים משגעת משחק ילדים בקלי-קלות

תקציר המתכון: עוגת גבינה פירורים קלה לעשייה בטעם עשיר וטעים מאוד ניתן להקפיא ולהגיש מנה חצי קפואה בימי הקיץ החמים אין פינוק יותר נפלא מזה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק, הכל מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

לקרם גבינה משגע

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק-

  2. בקערה לשים חמאה, סוכר,וניל, אבקת אפיה וביצה ולערבב בעזרת כפות הידיים, עד שאין גושי חמאה גדולים, מוסיפים קמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק.

  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.

  4. 3/4 כמות מן הבצק משטחים בעזרת הידיים בתבנית 25X35 ס"מ בשכבה אחידה.

  5. את רבע הבצק הנותר מששטחים בתבנית אפיה לעובי של כ-4 מ"מ.

  6. אופים את הבצקים בחום של 160 מעלות עד הזהבה בערך כ-15 דקות. ומקררים

  7. את ה-1/4 הבצק שאפינו מפוררים בעזרת כפות הידיים, אלו יהיו הפירורים הפריכים שיכסו את העוגה.

  8. אופן הכנת הקרם-

  9. בקערת המיקסר לשים- שמנת מתוקה ,סוכר, וניל,ואבקת פודינג וניל, להקציף במהירות גבוה לקצפת יציבה.

  10. לעצור את המיקסר ולהוסיף-

  11. את הגבינה הלבנה ואת השמנת החמוצה.

  12. לערבב במיקסר כשתי שניות.

  13. לעצור, להוריד את הקערה מהמיקסר, ולערבב היטב עם מרית -בעטיפה.

  14. לשפוך את המלית על הבצק האפוי- ליישר ומעל לפזר את פירורי הבצק.

  15. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לייצוב. ניתן לשמור במקפיא ולהגיש חצי קפוא-טעים ומרענן.