תקציר המתכון: עוגת גבינה פירורים קלה לעשייה בטעם עשיר וטעים מאוד ניתן להקפיא ולהגיש מנה חצי קפואה בימי הקיץ החמים אין פינוק יותר נפלא מזה
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
הכנת הבצק-
בקערה לשים חמאה, סוכר,וניל, אבקת אפיה וביצה ולערבב בעזרת כפות הידיים, עד שאין גושי חמאה גדולים, מוסיפים קמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
3/4 כמות מן הבצק משטחים בעזרת הידיים בתבנית 25X35 ס"מ בשכבה אחידה.
את רבע הבצק הנותר מששטחים בתבנית אפיה לעובי של כ-4 מ"מ.
אופים את הבצקים בחום של 160 מעלות עד הזהבה בערך כ-15 דקות. ומקררים
את ה-1/4 הבצק שאפינו מפוררים בעזרת כפות הידיים, אלו יהיו הפירורים הפריכים שיכסו את העוגה.
אופן הכנת הקרם-
בקערת המיקסר לשים- שמנת מתוקה ,סוכר, וניל,ואבקת פודינג וניל, להקציף במהירות גבוה לקצפת יציבה.
לעצור את המיקסר ולהוסיף-
את הגבינה הלבנה ואת השמנת החמוצה.
לערבב במיקסר כשתי שניות.
לעצור, להוריד את הקערה מהמיקסר, ולערבב היטב עם מרית -בעטיפה.
לשפוך את המלית על הבצק האפוי- ליישר ומעל לפזר את פירורי הבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לייצוב. ניתן לשמור במקפיא ולהגיש חצי קפוא-טעים ומרענן.