לןגן

פיצה / מאפה ספירלה

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 12/07/2016 | 17:50
פיצה / מאפה ספירלה

תקציר המתכון: פיצה או מאפה ספירלה מהמם שהגבינה הלבנה נמצאת גם בבצק וגם במילוי... כך הילדים אוכלים גבינה בלי שיבחינו... הבן הקטן שלי עזר לי כמובן בהכנתה... לא קשה... אז... תכינו את הילדים למאפה מהסרטים... יאמי...

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

המילוי

אופן הכנה

  1. הכל למיקסר לערבול של 7-8 דק', לכסות ולתת התפחה של שעה, להוריד אוויר ולתת עוד 20 דק'...לחלק את הבצק ל- 2 כדורים, כל כדור לרדד למלבן בעובי של חצי ס"מ ולחתוך לאורך המלבן רצועות של 5-6 סמ כל אחת...המילוי: גבינה לבנה 250 גר' של טרה, 1 קוטג, 300 גרם גבינה צהובה מגורדת, להניח במרכז הרצועה ולהרים את הקצוות ע"י הידוק ותפירה" לאורכה של הרצועה, להניח בתבנית רצוי עגולה גדולה כל רצועה סגורה בצורת שבלול כשהוא מתחיל מאמצע התבנית וככה עד שאנו מסיימים את כל הרצועות....למרוח ביצה ושומשום מעל...בתנור על חום של 170 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דק'...בהצלחה חגית.