לןגן

בויוס

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 03/05/2015 | 16:59
בויוס

תקציר המתכון: אחד הדברים הטעימים של המטבח הטורקי..." בויוס"..מעדןןןןןןןן!!!!..

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 12 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קילו קמח...5 כפות שמן...3 כפות חומץ..כפית וחצי מלח...ובערך 2-3..כוסות מים...עד שנהיה בצק חלק וגמיש ולא דביק...מחלקים את הבצק לכדורי פינג פונג..או למי שאוהב יותר גדולים..כדורי טניס...מכניסים לקערה עם שמן..בערך חצי ליטר שמן..שכל הכדורים יהיו מכוסים...אם צריך תשטחו אותם..שיהיו מכוסים...סוגרים את הקערה ומכניסים למקרר ל 12 שעות..עד 24 שעות...מוציאים כל כדור..פותחים לעלה דק עד שקוף...שכל פעם טובלים את האצבעות בשמן שבקערה...לא נורא עם הבצק נקרע קצת..העיקר שיהיה דק ושקוף...מכינים מלית: קוצצים תרד חבילה של 300 גרם...מפוררים גבינה בולגרית..ומלח ופלפל...שמים מלית בשוליים הקרובות אלייכם...ומגלגלים לרולדה...ואז שבלול...מכניסים לתנור 200 מעלות...בנות לא לדאוג הבצק לא יוצא שמן בכלל...השמן הוא רק להשרייה...לאחר ההשרייה הוא יהיה גמיש וייפתח בקלות...אפשר לרדד במערוך ואפשר לשטח בידיים....אפשר למרוח למעלה ביצה עם סומסום..אני לא מרחתי כלום רק מהשמן כל הזמן בידיים...!!!