לןגן

עוגת תפוזים / קלמנטינות

מאת: מלכה זיידנר, פורסם: 10/07/2016 | 13:27

תקציר המתכון: בסד מתכון שקיבלתי מכלתי וקוצר הצלחה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

ציפוי 1

ציפוי 2

אופן הכנה

  1. בסד

  2. להפריד חלבון לשים בקערת המיקסר להוסיף קמצוץ מלח להקציף ולהוסיף 1/2 כוס סוכר להקציף לקצף יציב (לא קשה)

  3. בקערה גדולה נפרדת לשים את החלמונים יתרת הסוכר ,סוכר וניל, שמן ולהקציף חזק במטרפה ואז להוסיף את מיץ התפוזים/קלמנטינות

  4. לערבב היטב לנפות את הקמח לתוך העיסה ולערבב עד שהקמח נטמע היטב בעיסה

  5. להוסיף בהדרגה את קצף החלבונים לתוך העיסה ולערבב היטב עד שהחלבון נטמע בעיסה

  6. לשמן סיר פלא רק את הצד של הארובה (אחרת העוגה תיפול כשהופכים אותה) לצקת את העיסה להכניס לתנור שחומם מראש ל - 180 ל - 45 דקות

  7. להניח נייר אפייה על השיש וכשהעוגה מוכנה להוציא ולהפוך את הסיר על נייר האפייה שהכנו על השיש ולחכות עד שהעוגה תתקרר

  8. לפזר אבקת סוכר

  9. אפשרות שנייה

  10. לחצות את העוגה

  11. לדלל 2 כפות ריבה עם 4 כפות מים לשפוך על העוגה החצוייה להקציף שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג למרוח בין ומעל העוגה