לןגן

סטייק אנטריקוט

מאת: תרצה פינקוס, פורסם: 08/07/2016 | 13:42
סטייק אנטריקוט

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. סטייק אנטריקוט מתכון קל להכנה ותוצאה שווה במיוחד ! האנטריקוט הוא נתח משובח לכן אין צורך להוסיף לו טעמים . רק צריך להדגיש את טעם הבשר ונעשה זאת עם מלח גס , פלפל שחור גרוס וכמובן שמן זית כדי לשמור על שומניות עדינה וטעימה בסטייק. להניח את הסטייק על משטח עבודה חשוב שהנתח יהיה בטמפרטורת החדר . נעסה אותו מכל הכיוונים בשמן זית נפזר מלח בנדיבות ( לא לפחד... הנתח יספוג את המליחות בזמן הצלייה ) ופלפל שחור גרוס בנדיבות מעשיר את טעם הבשר. על אש גבוהה מאד להניח מחבת עדיפות למחבת פסים למשך עשר דקות . צריך שחום המחבת יגיע לבערך 300 מעלות לכן נחמם אותה למשך עשר דקות . ואז להניח את הסטייק על המחבת . שימי לב חשוב מאד ! להישאר צמודה לאש . נצלה את הסטייק מכל הצדדים הצד הראשון שלוש דקות בלבד! ואז להפוך לצד שני לחמש דקות ( חמש כי המחבת כבר פחות חמה שיש בה את הבשר ) לאחר חמש דקות להנמיך את האש למשך חמש עד עשר דקות . נקבל תוצאת מדיום ראר כל המעונין במידות עשייה יותר גבוהות להשאיר את הסטייק על המחבת ליותר זמן . כמובן לא מומלץ כי זה יגרום לסטייק להתייבש ... עכשיו רק נשאר לצחלת לצד תוספת טעימה כמו ברוקולי או כרובית ופשוט להתפנק ! סטייק כמו במסעדת בשרים איכותית נ.ב עדיפות לסטייק טרי תוצאה מושלמת

  2. הכל תלוי בעובי הסטייק

  3. מומלץ להניח על המחבת בצל או עגבניה שיקבל את טעם הסטייק מהנוזלים שהסטייק מפריש .

  4. . אין הבדל בין סטייק עם עצם או בלי

  5. .

  6. .