קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
סטייק אנטריקוט מתכון קל להכנה ותוצאה שווה במיוחד ! האנטריקוט הוא נתח משובח לכן אין צורך להוסיף לו טעמים . רק צריך להדגיש את טעם הבשר ונעשה זאת עם מלח גס , פלפל שחור גרוס וכמובן שמן זית כדי לשמור על שומניות עדינה וטעימה בסטייק. להניח את הסטייק על משטח עבודה חשוב שהנתח יהיה בטמפרטורת החדר . נעסה אותו מכל הכיוונים בשמן זית נפזר מלח בנדיבות ( לא לפחד... הנתח יספוג את המליחות בזמן הצלייה ) ופלפל שחור גרוס בנדיבות מעשיר את טעם הבשר. על אש גבוהה מאד להניח מחבת עדיפות למחבת פסים למשך עשר דקות . צריך שחום המחבת יגיע לבערך 300 מעלות לכן נחמם אותה למשך עשר דקות . ואז להניח את הסטייק על המחבת . שימי לב חשוב מאד ! להישאר צמודה לאש . נצלה את הסטייק מכל הצדדים הצד הראשון שלוש דקות בלבד! ואז להפוך לצד שני לחמש דקות ( חמש כי המחבת כבר פחות חמה שיש בה את הבשר ) לאחר חמש דקות להנמיך את האש למשך חמש עד עשר דקות . נקבל תוצאת מדיום ראר כל המעונין במידות עשייה יותר גבוהות להשאיר את הסטייק על המחבת ליותר זמן . כמובן לא מומלץ כי זה יגרום לסטייק להתייבש ... עכשיו רק נשאר לצחלת לצד תוספת טעימה כמו ברוקולי או כרובית ופשוט להתפנק ! סטייק כמו במסעדת בשרים איכותית נ.ב עדיפות לסטייק טרי תוצאה מושלמת
הכל תלוי בעובי הסטייק
מומלץ להניח על המחבת בצל או עגבניה שיקבל את טעם הסטייק מהנוזלים שהסטייק מפריש .
. אין הבדל בין סטייק עם עצם או בלי
.
.