לןגן

לחמניות ממולאות

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 05/07/2016 | 08:41
לחמניות ממולאות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

לפני האפייה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומניחים בצד להתפחה כשעה

  2. מכינים את המילוי: מרתיחים 3 ביצים, 1 תפוח אדמה ו-1 בטטה

  3. בקערה שמים 3 שיני שום ו-1 פלפל חריף או סחוג (לא חובה)

  4. מטגנים בצל חתוך לחתיכות קטנות ומוסיפים פטריות טריות, מלח ופלפל שחור

  5. מערבבים הכל יחד כולל הביצים, תפוח האדמה והבטטה (אפשר להוסיף גם טונה וחצילים - לא חובה) ומטגנים

  6. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, פותחים כל כדור, ממלאים במילוי, סוגרים ומתפיחים כחצי שעה

  7. מורחים חלמון ושומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה