לןגן

ספינג'

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 03/07/2016 | 11:07
ספינג'

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים את הקמח בקערה עמוקה. יוצרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים

  2. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח

  3. יוצקים את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק

  4. מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו

  5. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת

  6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים

  7. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים