לןגן

לשון עם פטריות

מאת: Sari Noy, פורסם: 30/06/2016 | 13:30
לשון עם פטריות

תקציר המתכון: מנה טעימה, מתאימה לאירוח בחגים.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב ועמוק לבשל את הלשון (לכסות את הלשון במים),להוסיף עלי דפנה,גרגירי פלפל אנגלי וכורכום, להביא לרתיחה, להחליש את האש ולבשל עד לריכוך הלשון (כשעתיים וחצי לערך), לבדוק עם מזלג.

  2. לאחר שהתרכך לקרר . לקלף את קליפת הלשון בעדינות ולחתוך פרוסות בעובי 1 ס"מ. להניח בצד.

  3. את המים לא זורקים !! שומרים את זה כציר לבישול הרוטב.

  4. בסוטאז' שמים שמן,פורסים 2 בצלים לחצאי פרוסות, מאדים כמה דקות, עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות, מאדים עוד 3 דקות. שופכים 3-4 כוסות מהנוזל שבו בושל הלשון, מוסיפים 2- 3 עלי דפנה, 4 גרגירים פלפל שחור.ו-3 שערות זעפרן.

  5. מביאים לרתיחה, מתבלים עם כף אבקת מרק עוף, כורכום, כף פפריקה. מערבבים היטב, ומכניסים את פרוסות הלשון . מבשלים על חום בינוני כשעה ורבע. לפזר עלי כוסברה קצוצים מעל.