לןגן

ג"חנון

מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 30/06/2016 | 02:10
ג"חנון

תקציר המתכון: גחנון נאפה בתנור/ על פלטה כל הלילה על בסיס שמן. הגחנון ניקרא בצק עלים אפוי שזוף וטעים. עם ביצים שלוקות שזופות. מבחר סלטים. עגבנייה טרייה וכמובן הסחוג יש לנו ארוחת בוקר.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ג"חנון

אופן הכנה

  1. לג"חנון

  2. שמים את הקמח בקערה. מוסיפים שאר המצרכים לקמח לפי הסדר ולשים בצק אחיד

  3. מכסים במגבת ומשהים 1/2 שעה

  4. שוב לשים את הבצק ומשהים עוד 1/2 שעה נוספת

  5. קורצים מהבצק 6 גושים בגודל שווה

  6. כעבור 1/2 שעה פותחים כל גוש בידיים /עם מערוך עד לעלה דק מאד

  7. מורחים על כל העלה שמן ופותחים דק (העלה נמתח בעזרת השמן הוא רץ בקלילות)

  8. מקפלים את העלה ל-3 קיפולים. ומגלגלים לגליל.

  9. בסיר ג"חנון/אחר( אני השתמשתי בסיר נירוסטה ויצא עולמי )לרפד את הסיר כולו בנייר אפיה.

  10. ומסדרים בצורה מסודרת. בן השכבות לבצק להניח נייר אפיה

  11. מכסים את הסיר. ואופים בתנור במשך כל הלילה.

  12. בחום 100-130 מעלות. / עם בפלטה של שבת אופים בחום נמוך

  13. מגישים עם ביצים חומות סלטים ואל נשכח את רסק העגבנייה הטרייה והסחוג כמובן