לןגן

עוגת ציחווי

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 29/06/2016 | 19:52
עוגת ציחווי

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

לקישוט

אופן הכנה

  1. מקציפים 5 ביצים עם 3/4 כוס סוכר עד לקצף תפוח

  2. מורידים את דרגת ההקצפה ובזרם דק מוסיפים חצי כוס שמן, גביע שמנת/יוגורט, 2 סוכר וניל ו-1 וחצי כוסות קמח אסם

  3. מעבירים לתבנית (סיליקון חצאי כדורים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות (חלק מהבלילה אופים לחוד בשביל לפורר לאחר מכן)

  4. מקציפים את חומרי המילוי

  5. פותחים את הכדורים לרוכבם (חוצים לחצי), ממלאים, מצפים במעט מהמילוי ומפזרים פירורים שנשארו מהבצק

  6. לקשט בקצפת ודובדבן (אפשר גם תות)