לןגן

קציצות בשר ברוטב עגבניות

מאת: Sari Noy, פורסם: 20/06/2016 | 22:41
קציצות בשר ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: כדורי בשר טעימים שילדים אוהבים מנה משביעה ובריאה. (ללא טיגון).

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לקציצה

רכיבים לרוטב העגבניות

אופן הכנה

  1. לרוטב - בסוטאז' עמוק ורחב לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, להוסיף את השום הקצוץ ולערבב. להוסיף פפריקה מתוקה,כורכום,עלי סלרי יבשים ולערבב כחצי דקה, להוסיף רסק עגבניות ומים חמים, לערבב. להוסיף סוכר,אב' מרק ועלי דפנה להביא לרתיחה, להוריד טמפרטורה לבינוני-נמוך ולכסות את הסיר.

  2. הקציצות - בקערה שמים את הבשר טחון ומוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים טוב. יוצרים כדורים בינוניים (להרטיב מדי פעם את הידיים) ומניחים בתוך הרוטב. אם חסר מים להוסיף(מים חמים) כדורי הבשר צריכים להיות מכוסים ברוטב. לבשל בחום בינוני-נמוך כ-40 דקות. לטעום ואם צריך לתקן תיבול להוסיף. אפשר להוסיף מעל כוסברה קצוצה.