לןגן

עוגת שוקולד מפוארת לחגיגות

מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 17/06/2016 | 17:00
עוגת שוקולד מפוארת  לחגיגות

תקציר המתכון: עוגת שוקולד מיוחדת כל ביס הנאה עם אילסרים ללא קמח ארומה מטריפה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנה של העוגה

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  3. 1 .מחממים את השוקולד והליקר תפוזים עד שהשוקולד יימס

  4. מצננים מעט.

  5. 2. מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר לתערובת בהירה וסמיכה. מקפלים את התערובת החלמונים אל השוקולד.

  6. 3. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד.

  7. 4. מקפלים פנימה את האגוזים. שוטחים בתבנית ואופים 35 דקות

  8. 5. תבנית קפיצית / רינג 28 מרופדת ומשומנת

  9. לקרם

  10. 1/4 כוס מים

  11. 1 כפית נס קפה

  12. 1 כף קקאו

  13. 1/2 כוס סוכר

  14. 200 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות.

  15. 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

  16. 2 כפות רום/ 8 טיפות תמצית רום / ברנדי

  17. להכנת הקרם

  18. בסיר קטן על להבה נמוכה מערבבים יחד את המים. הקפה הקקאו. והסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה. מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס כולו.

  19. מצננים מעט. מעבירים לקערת מערבל. מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה חלקה ומעט אוורירית. מוסיפים את הרום/ הברנדי ומערבלים עד לקבלת קרם חלק. אחיד ואוורירי. משהים במקרר 6-8 שעות לפני השימוש