לןגן

קובה בורוז - קובה אורז עירקית

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 16/06/2016 | 13:08
קובה בורוז - קובה אורז עירקית

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקובה

למילוי

לבישול

לטיגון (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מסננים את האורז המושרה, שמים בקערה ומוסיפים חזה עוף טחון, כף מלאה מלח ,כף מלאה כורכום וכוס וחצי מים, מערבבים הכל לתערובת אחידה ומניחים בצד למנוחה למשך 10 דקות (במידה והעיסה יבשה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת מים)

  2. מכינים את המילוי: טוחנים בסלייסר את עלי הכרפס, הבצלים והבשר האדום הטחון, מתבלים עם מלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים היטב

  3. מחלקים את האורז לכדורים, פותחים כל כדור, ממלאים בבשר וסוגרים

  4. אחרי המילוי, מרתיחים סיר עם מים (חצי גובה סיר) עם כף מלאה של כורכום וכף מלח

  5. מרתיחים כל פעם כ 6-7 קובות למשך 5-7 דקות

  6. לאחר שהרתחנו את כולם, מכניסים את הקובות לטיגון קל בשביל קריספיות (לא חובה)