לןגן

קיגל ירושלמי

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 16/06/2016 | 12:45
קיגל ירושלמי

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים קרמל: בסיר בינוני על להבה נמוכה מחממים כוס וחצי סוכר חום, מערבבים מידי פעם וכשהסוכר מתחיל להפוך לנוזלי מוסיפים באטיות רבה 250 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים כל הזמן

  2. מוסיפים 100 גרם חמאה וממשיכים לערבב

  3. כשרואים שנוצר קרמל בצבע חום כהה ללא גושים והקרמל מבעבע מעט מכבים להבה ומניחים בצד (בשום אופן לא לטעום את הקרמל! רק לאחר שהוא מתקרר)

  4. מבשלים 400 גרם אטריות רחבות עם חצי כפית מלח לפי הוראות יצרן, שוטפים במים קרים, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה

  5. מוסיפים לקערה את הקרמל, 4 ביצים, 3 כפות גדושות קמח, 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס, חצי כוס צימוקים שחורים, חצי כוס חמוציות, כפית גדושה קינמון, 2 כפות דבש ומערבבים

  6. משמנים תבנית, מעבירים את העיסה לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהקיגל זהוב