לןגן

חלת אשכול ענבים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/06/2016 | 17:17
חלת אשכול ענבים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה רחבה שמים את הקמח המנופה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את השמרים ומערבבים. כך החלה נראית לאחר שהלחמניות תפחו. בקערה נפרדת שמים את החלב החם והחמאה מערבבים, מוסיפים את הסוכר מערבבים ולבסוף מוסיפים את הביצים ומערבבים לבלילה אחידה. עושים גומה בקערת הקמח ושופכים לתוכה את בלילת החלב והביצים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם חסר נוזלים מוסיפים עוד חלב. לשים כמה דקות ושמים להתפחה עד שמכפיל את נפחו בערך שעה וחצי. מרפדים תבנית אפיה גדולה בנייר פרגמנט. מכינים עיגולים מהבצק. מכינים 5 לחמניות ומתחת שמים 4 לחמניות 3 לחמניות 2 לחמניות והלחמנית האחרונה נותן את הצורה של אשכול הענבים. לוקחים כדור קטן מרדדים לעיגול וחותכים צורה כמו עלים. שמים לתפיחה עד שהכדורים תופחים ומכפילים את נפחם. מורחים בביצה טרופה עם מעט חלב ומעל מפזרים סוכר. אופים בחום בינוני בערך שעה עד שעה וחצי או עד שהחלה מוכנה ומקבלת גוון זהוב.