לןגן

פיתות פרנה עם שומשום וקצח

מאת: לילך טייב, פורסם: 08/06/2016 | 23:09
פיתות פרנה עם שומשום וקצח

תקציר המתכון: רכות רכות וטעימות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים בצק מכל המרכיבים לבצק (אפשר להעזר באופן ההכנה לפיתות פרנה שבספר המתכונים שלי בקטגוריית לחמים). הבצק יוצא דביק, מתפיחים כשעה.

  2. מחממים סיר מיוחד לאפיית הפיתות. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מרדדים כל כדור לצורת פיתה מעט מוארכת (אליפסית). שמים את הפיתה בסיר, אופים צד אחד רגיל, בודקים אחרי דקה -שתיים (הפיתות נאפות מהר יש להיזהר שלא ישרפו לכם), הופכים לצד שני וכעת מלמעלה שוב הצד הלא אפוי מורחים אותו במעט שמן זית, מפזרים מעל מעט מהשומשום והקצח ואופים עוד דקה-שתיים. כך אופים את שאר הפיתות.

  3. בהצלחה!!!