לןגן

בגטים

מאת: לילך טייב, פורסם: 08/06/2016 | 22:41
בגטים

תקציר המתכון: פשוט ראיתי אותם במאפה נאמן, היסתכלתי וחשבתי, ואפיתי לכן מתכון של בגט מ-ע-ל-ף!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ומניחים בתוכה את השמרים, סוגרים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה מניחים מלח ובצד שני את הסוכר. מוסיפים את הביצה, שמן זית ומים ולשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומניחים בצד לתפוח למשך כשעה.

  2. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים על משטח העבודה המקומח כל כדור לגליל ארוך ושמן. מקווצים את הקצוות למעין שפיץ (כלומר שיהיה צורה שפיצית משני הצדדים של הגליל). בעזרת סכין חורצים חריץ לאורך, מקווצ'ים טיפה את הגליל עם הידיים שיהיה מעט שמנמן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך עושים עם שאר כדורי הבצק. (מתקבלים 4 בגטים). מניחים בצד ל-20 דקות של מנוחה ותפיחה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

  3. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות עד שמזהיב ומשחים. מאוד מומלץ לזרוק למרכז תחתית התנור קוביות קרח, בתחילת האפייה וגם במהלכה. האדים במהלך האפייה נותנים לבגט מרקם מיוחד.