לןגן

לזניית גבינות וחצילים

מאת: לילך טייב, פורסם: 08/06/2016 | 22:25
לזניית גבינות וחצילים

תקציר המתכון: הוספת החצילים ללזנייה מאוד מוסיפה בטעם, מומלץ מאוד!

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את קוביות החצילים מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעליהם שמן זית ואופים למשך 45 דקות עד שעה, עד שהחצילים משחימים ומזהיבים יפה. אפשר לקנות סלט חצילים מוכן של אחל'ה (הפיקנטי).

  2. כשהחצילים מוכנים או אם בחרתם בסלט מוכן, מערבבים אותם יחד עם השמנת והביצה בזהירות.

  3. משמנים תבנית אפייה מלבינית חד פעמית (גדולה) בחמאה המומסת. מערבבים בקערה את רסק העגבניות, השום הכתוש, שמן הזית, המים והתבלינים. מורחים על התבנית 2 כפות מרוטב העגבניות ומכסים בשיכבה אחידה של דפי לזנייה (אני כן מבשלת את הלזנייה מעט במים רותחים, כל פעם 4 דפים, אפשר גם בלי בישול מקדים אך רצוי וכדאי לבדוק את הוראות ההכנה שעל האריזה).

  4. מורחים מעל שיכבת דפי הלזנייה חצי מכמות תערובת החצילים, זורים כ-1/3 מתערובת הגבינות המגורדות.

  5. חוזרים על הנחת השכבות: מכסים בשכבה שלישית של דפי לזנייה, מורחים מעל את רוטב העגבניות הנותר ומעל את תערובת החצילים וזורים את שארית הגבינות.

  6. מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הלזנייה במשך כ-35 דקות. מגישים חם.