לןגן

עוגת סברינה

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 07/06/2016 | 17:22
עוגת סברינה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לסירופ

לקצפת

לקישוט

אופן הכנה

  1. מפשירים את החמאה, כאשר היא מיימית, מוסיפים כוס חלב

  2. שופכים את הקמח והשמרים למיקסר ומתחילים לערבב

  3. מוסיפים את החמאה עם החלב, הביצים, החצי כוס סוכר, קליפת תפוז מגורדת ורבע כפית מלח לפי הסדר

  4. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של שעה

  5. משמנים תבנית בגודל 26 עם נייר אפייה בתחתית ומכניסים את הבלילה לתנור על 190 מעלות חום שחומם מראש ואופים למשך 15-20 דקות. מוציאים לצינון

  6. מכינים את הסירופ על הגז מ-4 כוסות מים, 2 כוסות סוכר ו-3 פרוסות תפוז בלי קליפה

  7. לאחר הרתיחה והסוכר נמס, מורידים מהגז ומוסיפים כף רום

  8. מחוררים את העוגה ושופכים את הסירופ בכדי שהעוגה תספוג את כל הנוזלים

  9. מכינים את הג'לי לפי הוראות יצרן

  10. שופכים את הג'לי על העוגה ומכניסים למקרר לשעה

  11. מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג וניל ו-4 כפות סוכר לקצף אחיד וקשה ומזלפים על העוגה

  12. מסדרים את דובדבנים מסוכרים על העוגה