לןגן

קיגל ירושלמי אורגינל

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 07/06/2016 | 16:40
קיגל ירושלמי אורגינל

תקציר המתכון: פשטידת איטריות בטעם מתוק חריף להפליא

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקרמל

לבלילה

להרתיח

אופן הכנה

  1. קיגל ירושלמי לקרמל 1 כוס סוכר עם 3/4 כוס שמן. להרתיח 7 דקות 400 גרם איטריות דקות חצי כפית פלפל שחור עם 5 כוסות מים לסנן. להוסיף בעירבוב את הקרמל לאיטריות לערבב היטב ולהוסיף 4 ביצים אחת אחרי השניה להוסיף 1/4 כפית מלח ועוד 1/4 כפית פלפל שחור לערבב היטב להניח נייר אפיה על תבנית לשפוך מעל את הבלילה ולהכניס לתנור לשעה אפיה חום של 180 מעלות ...עד אזהבה מוחלטת . לחמם על גבי הפלטה לפחות שעה להפוך תבנית להוציא נייר אפיה ולחתוך להגשה בהצלחה אורה ..לא לשכוח להגיש על יד מלפפון חמוץ ..