לןגן

עלי בלינצ`ס ממולאים בכבד עוף צלוי ברוטב ריבת בצל כשר לפסח

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 06/06/2016 | 19:35
עלי בלינצ`ס ממולאים בכבד עוף צלוי ברוטב ריבת בצל כשר לפסח

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבלינצ'ס

להגשה (לא חובה)

למילוי

לריבת הבצל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבלינצ'ס: בקערה שמים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמים, מערבבים בעזרת מטרפה עד שלא יהיו גושים

  2. מוסיפים את הביצה (אחד אחד), מערבבים וכך הלאה ממשיכים עם שאר הביצים

  3. מוסיפים את המלח והשמן, וטורפים היטב

  4. משמנים מחבת בספריי שמן או צמר גפן רטוב עם שמן ומנגבים את המחבת

  5. מחממים את המחבת ובעזרת מצקת מעבירים מעיסת הבלינצ`ס למחבת החמה

  6. מטגנים כחצי דקה עד דקה מכל צד והופכים על השיש או על נייר אפייה

  7. מכינים את המילוי: חותכים את הבצל לפרוסות גסות וכותשים את השום

  8. מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הכבדים שלאחר הצלייה, מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה, וממשיכים בטיגון כ- 25 דקות על אש בינונית עד שמוכן

  9. מכינים את הריבה: חותכים גס לרבעים את הבצל והשום

  10. מטגנים את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את היין, המים, השאטה ומקלות הקינמון, ומביאים לרתיחה

  11. לאחר הרתיחה, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 30 דקות עד שמסמיך לריבה

  12. ההגשה: על צלחת הגשה מניחים את הבלינצ`ס ויוצקים 2 כפות ריבת בצל

  13. מפזרים 2 כפות רימונים וקמצוץ שמיר קצוץ. תוספת מתאימה: בטטה