לןגן

בסיסה

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 05/06/2016 | 12:35
בסיסה

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במחבת רחבה קולים את גרגירי החיטה והשעורה (השומשום) כל אחד בנפרד

  2. קולים גם את גרגירי הכוסברה, הכמון הטחון והשומר עד לגוון חום זהוב (ינסון ואניס)

  3. טוחנים בבלנדר לאבקה ומנפים אותה לקערה רחבה

  4. מוסיפים לתערובת חצי מכמות השמן, מערבבים ומוסיפים את התמרים הקצוצים, הצימוקים, האגוזים, השקדים הקלויים, הסוכר והמים ומערבבים

  5. מוסיפים את יתרת השמן ומגישים

  6. אם רוצים להכין כדורים קטנים מהעיסה, יש להוסיף את הנוזלים בהדרגה ולא בבת אחת, אלא בהתאם לספיגה, כדי שקבל עיסה המאפשרת לצור כדורים